nog

header-datum

foto 1Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen!

Inleiding
De Stichting Rondje Bergen is 45 jaar geleden opgericht om een hardloopevenement in het mooie Bergen te organiseren. De prachtige duinen en het gezellige centrum van Bergen lenen zich bij uitstek voor een uitdagend en gezellig loopfestijn.
 

Historie
Aanvankelijk vond Rondje Bergen plaats in de maand juni en werd de loop ’s avonds gehouden. Na afloop ging de gezelligheid nog door tot in de late uurtjes. Een paar jaar geleden is het evenement verplaatst van juni naar de 1e zondag van oktober in verband met het broedseizoen van de vogels. De loop gaat immers door het prachtige duingebied dat tussen Bergen en Bergen aan Zee de breedste van het land is (4,5 km).

Ambities
Rondje Bergen is vooral een gezellige loop in een prachtige omgeving. De stichting Rondje Bergen heeft niet als doel om tot een vergelijkbare deelnemers omvang te komen als Egmond en Schoorl. De organisatie moet dan in handen worden gegeven van professionele partijen. Onze stijl is persoonlijk, maar toch professioneel. De omvang en aanpak blijven relatief kleinschalig. Wij bieden bijvoorbeeld geen startgeld of fors prijzengeld aan professionele lopers.

Aantal deelnemers
Ons streven is op den duur te groeien naar een omvang van ca. 2.000 deelnemers. Onze doelgroep is dan ook vooral de geoefende amateurloper. We zien nog groei in de deelname van kinderen van basisscholen uit Bergen en de directe omgeving. Onze ervaring leert dat de scholierenloop bijzonder veel publiek trekt (vooral natuurlijk de ouders en grootouders). Dit is natuurlijk extra aantrekkelijk voor ondernemend Bergen. 

foto 2

 

Maatschappelijk belang
Lichamelijke activiteit staat steeds meer in de belangstelling als letterlijk tegenwicht tegen overgewicht. Hardlopen als sport is enorm gegroeid in de afgelopen jaren. En ondanks dat het een individuele sport is, zijn er ook veel sociale kenmerken te benoemen. Hardlopers lopen steeds vaker met een groep en gaan ook regelmatig samen naar hardloop evementen.


Parcours en onderdelen

Deelnemers per categorie

 

Jeugdloop 1000 en 2000 meter
De basisscholieren lopen door het centrum van Bergen en worden altijd enthousiast aangemoedigd door ouders en grootouders. De kinderen krijgen allemaal een medaille en een verrassingspakketje, want deelname vinden wij de belangrijkste motivatie en daarom “wint iedereen”.

5 km
De lopers van de 5 km lopen door het centrum van Bergen, door het Bergerbos en een klein stukje door het duin. Een pittig parcours wat heel goed te doen is voor de beginnende loper.

10 km
Deze categorie maakt een enorme groei door de laatste jaren. Voor de wat meer geoefende amateur een mooie afstand en uitdaging. Deze lopers lopen 2 maal het rondje van de 5 km.

foto3


Herkomst deelnemers
De deelnemers zijn voornamelijk afkomstig uit de provincie Noord Holland (93%) en in het bijzonder uit de nabijgelegen woonplaatsen.

Deelnemersprofiel
De verhouding man/vrouw blijft nagenoeg gelijk, iets meer vrouwen in de loop van de jaren.
Ook de verdeling van de leeftijdscategorieën wijzigt nauwelijks.


Wat maakt Rondje Bergen bijzonder

foto4


Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen
Rondje Bergen is een kleinschalig hardloopevenement. Onze deelnemers doen graag mee omdat het dichtbij is, niet massaal, maar wel heel gezellig. Daar tegenover staat wel een uitdagend parcours door bos en duin. Om te zorgen voor de gezellige sfeer in het dorp waarbij bezoekers de lopers regelmatig kunnen aanmoedigen, komen de lopers van de langere afstanden 2 keer door het start-finish gebied in het centrum van Bergen.

Regionale sponsoring
De omvang en de relatief kleinschalige aanpak leiden in vergelijking met professionele lopen tot een beperkt kostenbudget. Dat betekent dat een sponsor al met relatief kleine bedragen zich in het middelpunt van belangstelling kan plaatsen. Hiermee kan de sponsor zich optimaal profileren bij de inwoners uit Bergen en ook bij de bezoekers uit de omgeving.

Bergen is en blijft tenslotte een dorp waar elke zondag tal van mensen uit de omgeving graag vertoeven. De winkels zijn zondags open en “Rondje Bergen” verschaft extra feestelijkheid aan het centrum van het dorp. Start en finish zijn op het Plein in het centrum van het dorp. Wij plaatsen uw bedrijf voor een dag midden in dit centrum van de belangstelling.

Uw bedrijf profileert zich bij het Rondje Bergen als een partner die een gezond en actief leven aanmoedigt en die het belang van sportief bewegen onderschrijft.

Sponsormogelijkheden
Stichting Rondje Bergen ziet sponsoring als een samenwerking/partnership. Het Rondje Bergen is een uniek evenement in haar soort en wij werken daarom graag samen met partijen die zich goed kunnen inleven in het “Rondje Bergen gevoel”. Omdat ieder bedrijf haar eigen wensen en mogelijkheden kent, maken wij graag een persoonlijke afspraak om samen te kijken hoe we deze kunnen invullen. We betrekken onze sponsors graag bij de organisatie van Rondje Bergen om nog meer tot een win-win situatie te komen.

We onderscheiden de sponsors in een aantal hoofdsponsors en meerdere co-sponsors en of subsponsors. Er bestaan diverse mogelijkheden tot sponsoring:

Sponsoring in geld
Rondje Bergen is een stichting. Dit betekent dat alle opbrengsten en eventuele winst direct ten goede komen aan het evenement. Alle bestuursleden werken op vrijwillige basis. Om het evenement te kunnen organiseren kan de stichting daarom zeker niet zonder de geldbijdragen van de sponsors. Daarbij geldt natuurlijk dat wij blij zijn met iedere bijdrage. Dus ook kleine(re) bedrijven zijn van harte welkom om hun gewenste bijdrage te doen.

Sponsoring in natura (goederen of diensten)
Dit is maatwerk, want we kijken naar uw mogelijkheden en onze behoeften. Gezamenlijk stellen wij uw bijdrage en onze tegenprestatie vast.

Onze tegenprestatie is natuurlijk dat wij u als sponsor in het zonnetje zetten, niet alleen op de dag van de loop maar ook in alle voorbereidingen en uitingen ( vermelding op site, vlag logo, bordreclame) daaraan voorafgaand.

Het vrijwilligerspakket
We zijn er trots op dat we ieder jaar een grote groep vrijwilligers aan ons kunnen binnen om samen zorg te dragen voor een geweldige dag. Om onze dank te onderstrepen, doen wij graag een beroep op onze sponsors om ons te helpen bij het samenstellen van het vrijwilligerspakket. Hierbij kunt u denken aan een flesje drinken, broodjes, iets lekkers voor bij de koffie of een leuk aandenken aan de dag. Ook aantrekkelijke kortingsbonnen waarmee u de aandacht ook op uw bedrijf kunt vestigen zijn van harte welkom. Zo kunnen we samen zorgen dat onze trouwe en ook nieuwe vrijwilligers van Rondje Bergen ook een aangename dag hebben.


Op welke manier bent u zichtbaar

Communicatie
Website, Social media, e-mailingen nieuwsbrief (3x), en persberichten in regionale krant/pers.

Tijdens het evement
Digitaal scherm met informatie van onze sponsoren, spandoeken, vlaggen, promotiestand, parcours, sponsoring van een afstand.

Sponsorcontract
De gemaakte sponsorafspraken leggen wij vast in een sponsorcontract. In principe streven wij naar een contractduur van vijf jaar.

foto5

 
Geïnteresseerd?
Heeft u interesse of vragen om uw bedrijf of organisatie via Rondje Bergen in de belangstelling van Bergen te plaatsen en hiermee bij te dragen aan ons evenement?
Neem dan contact op met:

Miriam Duivenvoorden  06-53400521

foto6

 

.

Hoofdsponsors

IMG_6808-1.jpg

Volg ons op facebook of instagramhttps://www.facebook.com/RondjeBergen https://www.instagram.com/rondjebergen/ https://www.linkedin.com/company/rondje-bergen/